Nu var det längesedan jag bakade en tårta. Dax att fräscha upp minnet lite. Testade lite nya saker från den nya tårtboken jag köpt. Det blev mascarpone -och limemousse på första lagret och jordgubbsmousse på andra lagret. Sen täkte jag tårtan med chokladfrosting mmm! Chokladfrostingen var kanongod! Men jag har som kommit fram till att det är godast med färska bär och frukter i en tårta, sen saknar jag marsansåsen. Den bästa moussen jag hittills använt i en tårta är den vita chokladmoussen. Chokladfrostingen är mycket godare än sockerpastan att ha på, men med sockerpastan finns helt andra möjligheter till utseende på en tårta. Tänkte att jag skall testa lägga på marsipan på någon tårta framöver, mest för att det är godare än sockerpasta och kanske lättare att få tag på.
Tänkte dela med mig av världens bästa tårtbottenrecept.
Det receptet har jag "Alice från sockerkonst" att tacka för.
6 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten under omrörning. Häll smeten i smord och mjölad form ca 22cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter.
OBS! Mer tid brukar behövas samt att man höjer formen med hjälp av bakplåtspapper ett par cm pga att kakan växer mycket.
Lycka till med baket!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar